Ota yhteyttä

Oksien poiskuljetus hinnoitellaan työhön vaikuttavien päätekijöiden mukaan: pois kuljetettavan puujätteen määrän, mahdollisen puumateriaalin siirron sekä työajan ja ajomatkan mukaan. Puumateriaalia ei pureta perinteisesti kaatopaikalle vaan ennalta sovituille purkupaikoille, joista useat ovat avoinna vain tietyille toimijoille.

Tehokas kalusto risujen ja oksien poiskuljetukseen

Kalustoamme olemme kehittäneet niin, että risujen poiskuljetus olisi mahdollisimmat yksinkertaista, nopeaa sekä tehokasta. Puujätettä voimme kerätä kolmea erikokoista kuorma-autoa käyttäen. Ahtaista paikoista siirrämme puumateriaalin kätevästi näppärällä pienmetsäkoneella. Työkäyttöön löytyy myös perinteinen mönkijä tarvittaessa.

Tilavat nostureilla varustetut kuorma-autot

Suurin on yhdistelmäkuorma-auto, johon mahtuu huikeat 170 kuutiota puujätettä. Kuorma-auton kuljettaja on yksityisyrittäjä, joka tekee yrityksemme kanssa erittäin tiivistä yhteistyötä viikoittain. Tällä yhdistelmällä voidaan ajattaa myös tarvittaessa kantoja.

Yleisimmin käytämme kuitenkin omaa, noin 40 kuution kolmeakselista Man-merkkistä kuorma-autoa. Auto on varustettu 16,5 metrin pituisella Hiab-nosturilla, joka vähentää merkittävästi risujen kasausta käsin antaen näin meille hieman etua hintakilpailussa. Autossa on myös kippi, joten voimme kuljettaa ja kipata kaatopaikalle kaikenlaista materiaalia kannoista vaikkapa pieniin puurakennuksiin. Vanhat saunat, varastot ja leikkimökit saamme purettua suoraan nosturin kouralla ja nostettua jätteen kyytiin.

Pienimpänä autona meillä toimii jo lähes eläkeiässä oleva Scania, tilavuutta 28 kuutiota ja ulottuma 12,5 metriä. Kaksiakselisena auto sopii pienempiin pihoihin ja on suurena apuna esimerkiksi nostettaessa kantojyrsijäkonetta aidatuille pihoille.

Uskomattoman kätevä Kinetic -pienmetsäkone

Kun puita ja risuja tulee siirtää suurempia määriä ja nosturilla emme yletä, käytämme tällöin apuna pienmetsäkonetta. Tällä voimme ajaa takapihoille, taloyhtiön puistometsiin tai mihin vain, mistä pitää viedä suurempia määriä puumateriaalia pois ja ajoväylät ovat kapeita.

Tämä suomalaisen insinöörin suunnittelema pieni 8x8-vetoinen voimanpesä siirtää vaivatta 3000 kg yhdellä ajokerralla ja nostaa noin 700 kg koneen vierestä. Leveyttä koneella on noin 170 cm ja painoa tyhjillään vain 1900 kg. Paino jakautuu kahdeksalle leveälle renkaalle, säästäen pihaa mahdollisimman tehokkaasti.

Risujen ajon yhteydessä voimme esimerkiksi siirtää rungot pihalla toivottuun paikkaan, missä ne vasta pätkitään pölleiksi. Näin purua ei ole koko takapiha täynnä ja pöllien siirtoa ei jätetä asiakkaan tehtäväksi.

Puumateriaalin hävittäminen

Kerätty puumateriaali puretaan tietyille purkupaikoille, joita meillä on käytössä useampi pääkaupunkiseudulla, jokaiseen olemme neuvotelleet asiakkaalle ilmaisen risujen purun. Kantojen tai muun puujätteen osalta hintaan lisätään aina totuudenmukainen kaatopaikkamaksu. Puntaritosite liitetään aina laskuun mukaan.