Ota yhteyttä

Meiltä saat:

  • Ilmainen kartoituskäynti
  • Turvallinen puunkaato kiipeilytekniikalla
  • Risujen haketus
  • Risujen poiskuljetus
  • Kantojyrsintä
  • Rungon pätkintä klapimittaan (30-35 cm)
  • Klapikoneen vuokraus

Ota yhteyttä!

Miten prosessi etenee?

Puunkaato aloitetaan aina maksuttomasta kartoituskäynnistä, jonka pohjalta teemme tarjouksen ja suunnitelman. Jos asiakas on merkinnyt kaadettavat puut valmiiksi, hänen ei tarvitse olla paikan päällä ja tarjouksen tekeminen onnistuu nopeammin. Suurista esteistä etenkin rakennukset ja sähkölinjat vaikuttavat merkittävästi puunkaadon suunnitteluun. Puiden kunto arvioidaan myös etukäteen.

Pääsemme yleensä paikan päälle 3-4 arkipäivän kuluessa. Sen jälkeen jätämme kirjallisen hinta-arvion. Kun tarjous on hyväksytty, aikataulutamme työn tilanteen ja asiakkaan toiveiden mukaan. Pyrimme hoitamaan samalla alueella olevat puunkaadot keskitetysti, jotta ajelua tulee vähemmän ja työ tulee asiakkaalle edullisemmaksi. Toimialuettamme puunkaadoissa ovat Helsinki, Espoo ja muu pääkaupunkiseutu.

Tilaa kartoitus

Puunkaatolupa on tilaajan vastuulla

Tilaajan on aina selvitettävä puunkaatoon tarvittavat luvat. Esimerkiksi Espoo, Helsinki ja Kauniainen ovat alueita, joilla puunkaatolupa voi olla vaikeampi saada, kuin kehyskunnissa. Luvan voi hakea Lupapisteen kautta tai rakennusvalvontakeskuksesta. Lisätietoa Helsingin puunkaatoluvista löydät täältä ja Espoon luvista täältä.

Miten puu kaadetaan?

Puunkaato kannattaa jättää ammattilaisille, sillä lähes aina tilan puute tuottaa ongelmia. Tällöin puu kaadetaan osissa tai painopisteen vastaiseen suuntaan erilaisten tunkkien tai vahvojen köysien avulla. Normaaleissa kiipeilykaadoissa puuta lähdetään kiipeämään ylöspäin oksia samalla karsien. Lopuksi latva tiputetaan alas tilan asettamissa rajoissa.

Jos ahtaat piha-alueet estävät oksien tai rungon osien tiputtamisen suoraan maahan, käytämme köysiä, plokipyöriä, slingejä sekä erilaisia jarruja puun osien alas laskemista varten. Oksia ja runkoja voidaan siirtää myös ilmassa köysirataa pitkin.

Teetä puunkaato ammattilaisella Helsingissä, Espoossa ja lähikunnissa

Puunkaato kannattaa teettää ammattilaisella, sillä meillä on kokemusta, ammattitaitoa, oikeanlainen kalusto ja vakuutukset. Protimber Oy:n tekninen osaaminen on erittäin korkealla tasolla, sillä henkilökuntaan kuuluu useita vankan ammattitaidon omaavia arboristeja.

Sesonkiaikana eli huhtikuusta joulukuuhun teemme puunkaatoja pääsääntöisesti alueella Helsinki, Espoo, Vantaa, Tuusula, Kerava ja Järvenpää. Sesongin ulkopuolella otamme kohteita myös Vihdistä, Lohjalta, Hyvinkäältä, Riihimäeltä ja Sipoosta. Pyydä tarjous soittamalla 045 650 4174 tai sähköpostilla info@protimber.fi. Kerro puun tuntomerkit, osoite, yhteystietosi ja mahdolliset muut tarpeelliset lisätiedot.

Ota yhteyttä!