Ota yhteyttä

Pyrimme kaatamaan puut ensisijaisesti kiipeilytekniikalla, näin ollen pystymme tarjoamaan puunkaadot edullisesti, sillä nosturia ei tarvitse vuokrata avuksi. Puunkaadon lisäksi hoidamme risujen poiskuljetuksen ja kantojyrsinnän. Teemme puunkaatoa ja kantojyrsintää pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan alueella: Vantaa, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Hyvinkää, Nurmijärvi, Espoo ja Helsinki.

Puunkaato pääkaupunkiseutu - Pyydä tarjous veloituksetta:

Kun tarvitset puunkaatoa pääkaupunkiseudulla, pyydä tarjous soittamalla 045 650 4174 tai viestillä: protimber@gmail.com. Kerro puun tuntomerkit, osoite, yhteystietosi ja mahdolliset muut tarpeelliset lisätiedot. Merkitse puut tarjouksen tekoa varten. Näin ollen sinun ei tarvitse olla paikalla, kun käymme arvioimassa kohteen. Lähetämme tarjouksen kirjallisesti sähköpostilla.

Muistathan, että tekemämme työn osuudesta 50% on kotitalousvähennyskelpoista. Muista siis hyödyntää kotitalousvähennys verotuksessasi. Lue lisää kotitalousvähennyksestä täältä.

Työn eteneminen:

1. Pyydä tarjous soittamalla tai viestillä
2. Arvioimme kohteen veloituksetta
3. Lähetämme tarjouksen
4. Hyväksy tarjous kirjallisesti
5. Suoritamme työn sovitusti
6. Työn jälkeen lähetämme sovitun laskun

Puunkaadon ammattilaiset esittäytyvät - katso henkilöstö täältä.

Jätä puun kaataminen ammattilaiselle

Protimber Oy:n tekninen osaaminen on erittäin korkealla tasolla, sillä henkilökuntaan kuuluu useita vankan ammattitaidon omaavia arboristeja. Henkilöstö taitaa kiipeilytekniikan erikoisosaamisen, sillä heillä on tarvittava työtekniikan koulutus sekä usean vuoden kokemus. Teknisen osaamisen ja uuden kalustomme ansiosta pystymme tarjoamaan puunkaatopalvelua erittäin kilpailukykyiseen hintaan – laadusta luonnollisestikaan tinkimättä.

Puunkaato pääkaupunkiseutu - Mitä maksaa?

Puunkaadon hintaan vaikuttaa puun koko, käytettävä tila, puun kunto sekä mitä kaikkea tarjoukseen sisällytetään. Helpommillaan puut kaadetaan suorana tai korkeintaan muutamassa osassa. Tärkeimmät kaatosuuntaan vaikuttavat tekijät ovat kaatolovi, puulajike, sääolosuhteet sekä puun luonnollinen painopiste. Kuten kuvitella saattaa, pääkaupunkiseutu on puunkaadon suhteen täynnä erilaisia haasteita. Oli haaste millainen tahansa, otamme sen mielellämme vastaan!

Puunkaatoon vaikuttavat tekijät

Kaatotyö kannattaa jättää ammattilaisille, sillä lähes aina tilan puute tuottaa ongelmia. Tällöin puunkaato tapahtuu osissa tai painopisteen vastaiseen suuntaan erilaisten tunkkien tai vahvojen köysien avulla. Normaaleissa kiipeilykaadoissa puuta lähdetään kiipeämään ylöspäin oksia samalla karsien. Lopuksi latva tiputetaan sen kokoisena mitä tila antaa myöten. Usein ahtaat piha-alueet estävät oksien tai rungon osien tiputtamisen suoraan maahan, tällöin käytämme köysiä, plokipyöriä, slingejä sekä tietenkin erilaisia jarruja puun osien alas laskemista varten. Jopa oksien tai runkojen siirtäminen ilmassa haluttuun paikkaan onnistuu kätevästi köysirataa pitkin. Näin pystymme suorittamaan vaikeimmatkin kaadot lähestulkoon missä vain, turvallisesti ja laadukkaasti. 

Puiden kaato milloin?

Yksittäisten puiden osalta kaadon ajankohdalla ei ole useinkaan kovin suurta merkitystä. Mikäli tavoitteena on tehdä rungosta klapia omaan käyttöön niin puu on kaikista kuivimmillaan talvella. Oikein pilkottuna ja kasattuna puu kyllä kuivuu, vaikka puunkaato suoritetaan kesälläkin. Nyrkkisääntönä voi pitää, että puun tulisi kuivua yksi kokonainen kesä ennen sen polttamista.

Puiden kaato on suunniteltava ennakkoon

Puunkaato on aina suunniteltava etukäteen ja meiltä löytyy suurten puiden kaatamiseen vaadittava kokemus sekä taito työn huolelliseen suunnitteluun. Suurista esteistä etenkin rakennukset ja sähkölinjat vaikuttavat merkittävästi puunkaadon suunnitteluun. Puiden kunto arvioidaan aina etukäteen paikan päällä suoritettavassa katselmoinnissa, jossa asiakkaalle lasketaan kiinteä urakkatarjous ja sovitaan kirjallisesti työnehdot. Tarjouksen saa kätevästi sähköpostiin eikä vaadi asiakkaan läsnäoloa kohteessa. Lahot ja huonokuntoiset puut kaadetaan useimmiten nosturilla, joka kuuluu omaan kalustoomme. Nosturin ulottuma riittää aina 18 metriin saakka. Työn sitä vaatiessa voimme käyttää nosturikaadoissa myös yhteistyöyrityksiemme kalustoa, tällöin ulottuma riittää yli 50 metriin saakka.

Ota yhteyttä puunkaadon edelläkävijään

Protimber Oy toimii pääsääntöisesti Tuusulan, Järvenpään, Keravan, Vantaan, Espoon, Helsingin (pääkaupunkiseutu) ja muulla Uudenmaan alueella. Kun puunkaato kotona, taloyhtiössä tai naapurissa tulee ajankohtaiseksi, niin ota yhteyttä meihin. Teemme tarjous- ja arviokäynnin ilmaiseksi, tarkastamme alueen ja annamme tämän jälkeen tarjouksen palveluistamme. Sekin kannattaa muistaa, että tekemämme työ oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Ota yhteyttä lomakkeella täältä.