Vieraslajien poisto ja kurtturuusun hävitys tehokkaasti

Vieraslajien poisto tehdään ympäristöä kunnioittaen ja asiakkaan tarpeita kuunnellen. Autamme pääkaupunkiseudulla yksityishenkilöitä, taloyhtiöitä ja yrityksiä haitallisten vieraslajien hävityksessä tehokkailla menetelmillä. Meiltä myös kurtturuusun hävitys! Laita suoraan sähköpostia ja kysy lisää: viherpalvelu@protimber.fi

PYYDÄ MEIDÄT KARTOITUSKÄYNNILLE

Jos tarvitset apua vieraslajien poistoon, kuten kurtturuusun hävitykseen, soita meille.

Vieraslajien poisto turvallisesti 

Autamme vieraslajien, kuten jättiputken poistossa pihalta.Menetelminä vieraslajien poistossa voidaan käyttää kasvien ylös kaivamista, kasvinsuojeluaineita tai näivettämistä. Näivettäminen tarkoittaa sitä, että haitallisia kasveja tuhotaan pikkuhiljaa säännöllisillä käynneillä. Suosittelemme hoitosopimuksen laatimista, sillä se on asiakkaalle edullisempi ja myös varmatoimisempi ratkaisu kuin esimerkiksi kaivurin käyttö. Lisäksi se ei vahingoita mahdollisesti maan alla kulkevia kaapeleita, putkia tai puiden juuria. Lue alapuolelta mm. kurtturuusun hävityksestä. 

Vieraslajien poisto on tärkeää, sillä sen avulla hävitetään Suomen luontoon sopimattomia lajeja, jotka voivat levitessään syrjäyttää alkuperäisiä lajeja.

Voinko poistaa vieraslajit itse?

Vieraslajit ovat haitallisia luonnonvaraisille lajeille, mutta ne voivat olla myös ihmiselle vaarallisia. Esimerkiksi jättiputki voi aiheuttaa ihoärsytystä. Myös sen vuoksi on tärkeää, että ne hävitetään. Jättiputken poiston voi tehdä mekaanisesti tai hankalissa paikoissa kasvinsuojeluaineilla.

Vieraslajien poisto on hankalaa omatoimisesti, sillä ne leviävät aggressiivisesti juuristosta ja siemenistä, jotka saattavat uinua vuosia maan sisällä. Vaikka ne poistaisi kaivurilla, maahan saattaa jäädä pieniä juuren palasia ja ne nousevat pian uudestaan. Myös jätteiden hävittäminen täytyy tehdä oikein, jotta ne eivät leviä takaisin pihamaalle esimerkiksi kompostin kautta.

Yleisimpiä vieraslajeja ovat muun muassa:

  • Jättipalsami ja lännenpalsami
  • japanintatar, tarhatar ja sahalinintatar
  • Kurtturuusu
  • Jättiputket
  • Komealupiini
     

Kurtturuusun hävitys 

Kurtturuusu on määritelty haitalliseksi vieraslajiksi, ja vuonna 2019 voimaan astuneen asetuksen mukaan se täytyy hävittää vuoteen 2022 mennessä. Kurtturuusun kasvatus on kiellettyä 1.6.2022 alkaen.

Kurtturuusun, kuten muidenkin vieraslajien poisto, tehdään tehokkaimmin näivettämällä.  Meidän kanssamme voit laatia hoitosopimuksen, jolloin käymme poistamassa kasvia 2-4 kertaa kasvukauden aikana omilla menetelmillämme. Prosessi kestää pari vuotta, mutta se on kannattavaa, sillä maanvaihtoa ja kaivuutöitä ei tarvita lainkaan.

Kurtturuusun hävitys omatoimisesti on vaikeaa, sillä kaikki kaatopaikat eivät ota sitä vastaan, jos siinä on maa-ainesta mukana. Yleensä kaatopaikat vastaanottavat vain säkitettyjä juuria poltettavaksi. On äärimmäisen tärkeää, että saastuneet maa-ainekset ja juuret hävitetään oikeaoppisesti eikä ongelmaa siirretä omalta pihalta muualle. Me hoidamme kurtturuusun poiston ja hävityksen puolestasi.

Ota yhteyttä luotettavaan ammattilaiseen

Oli kyseessä sitten kurtturuusun hävitys tai muiden vieraslajien poisto, ota meihin yhteyttä. Me autamme vieraslajien tunnistamisessa ja oikeiden hävitysmetodien valinnassa. Meillä on pitkä kokemus vieraslajien poistosta ja muista pihanhoitoon sekä viherrakennukseen liittyvistä palveluista, joten voit luottaa monipuoliseen ammattitaitoomme. Ota yhteyttä soittamalla tai viestillä.

PYYDÄ MEIDÄT KARTOITUSKÄYNNILLE